«

maj 31

Charmen i ökenlandskap, med ett ögonkast

För flera år sedan, i Gaddafi-kontrollerade Libyen, George Steinmetz befann sig gömd i ett slags “safe house” där han montering hans personliga flygplan.

Hemlighetsmakeriet kring hans ovanliga resa hade ingenting att göra med internationella intriger eller spionage. Steinmetz var helt enkelt försöker få en titt på landskapet på ett helt annat sätt.

Du ser, Steinmetz – en professionell fotograf – fångar fantastiska bilder av världen från ett unikt perspektiv: upp.

Vägen upp, i själva verket, flygande hundratals fot höga i en bärbar, motordriven flygskärm.

“I många länder är det omöjligt att få tillstånd,” sade Steinmetz. Men hans flygplan är så liten och lätt, han behöver inte flygfält för att landa och lyfta. Det låter honom hålla en låg profil.

“Om du inte använder en flygplats, och du tar bort tidigt på morgonen,Billiga Nike Shox när de räkna ut vad som händer du har landat och du är borta”, sade han.

I Libyen, Steinmetz gömde den flygande maskinen under presenningar på baksidan av en Land Cruiser. “Sedan körde vi in ​​i öknen och gick flyga”, sade han. “Så länge vi var i ett obebyggt område, hade vi inga problem.”

Ta en titt på hans hisnande flygbilder, och du kommer att känna det. Du ser ljus dans av flerfärgad sand och damm som det sträcker sig över ett landskap som ibland innehåller berg och vilda djur. Från högt över, naturliga mönster på jordens yta bilda en fascinerande konstnärlig design.

Öknen fångade Steinmetz “hjärtat på 1980-talet,Nike Shox Sverige när han liftade genom Sahara som en 20-någonting högskolestudent. Skönheten i regionen utlöste en idé: “Skulle det inte vara fantastiskt att se detta land från luften”

År 1997 köpte han en flygskärm och började en 15-årig, runt-världen odyssé kombinera fotografering och luftfart.

“Jag lärde mig att flyga bara för det här projektet”, säger Steinmetz. “Vad jag älskar att göra som fotograf är att visa människor saker som de egentligen inte har sett förut. Och dessa ökenmiljöer från luften, de har aldrig blivit fotograferad på det sättet.”

Han började i de afrikanska nationer Niger och Tchad. Då tog han sin flygmaskin till Gobi och Taklamakan öknar i Asien och Atacamaöknen i Sydamerika. Han avslutade upp projektet tre eller fyra år sedan i en Himalaya kallas Ladakh, där torra dalen mjölkproducenter lita på glaciärvatten från närliggande bergstoppar.

“En av de mer intressanta saker om ökenmiljöer är hur människor och djur kan överleva i den yttersta gränsen för tillvaron,Nike Roshe Dam och hitta mycket kreativa sätt att hitta vatten och odla mat i öknen”, sade han.

Att skapa spektakulära fotografier är svårt nog. Men försök att göra det under flygning ett motordrivet flygskärm. Ändå ser Steinmetz sig själv som “en fotograf som flyger -. Och inte en pilot som tar bilder”

Hans manick väger mindre än 100 pounds. Den har ingen flygkroppen. Ingen vindrutan. Inga hjul. Om du vill ta bort, Steinmetz fäst sig en fallskärm vinge, remmar en motor på ryggen och börjar springa.